Avtomatska peskalna komora Heavy Roller 20 tons

Avtomatska peskalna komora Heavy Roller 20 tons

Oglejte si postopek gradnje ene tehnološko najbolj dovršenih robotiziranih peskalnih komor v Jugovzhodni Evropi. Prikaz po korakih prikazuje pot od ideje vse do zagona in njenega sofisticiranega avtomatskega delovanja.

Avtomatska peskalna komora je namenjena avtomatskemu peskanju gumirnih valjev, kateri so lahko dolžine 15m, s premerom 1,6m in teže do 20 ton.

Play Video
Priprava ogrodja scraper sistema, ki je deloma postavljen v temelj objekta.
1.KORAK: GRADBENA JAMA IN VLIVANJE TEMELJEV

Na fotografiji lahko vidite, kako iz gradbene jame raste sodobna, robotizirana, avtomatska peskalna komora. Kako je potekala montaža ogrodja in kotnikov in tirnic pred vlivanjem temeljev.

Montaža scraper sistema za premik peskanega medija.
2.KORAK: Montaža scraper sistema za premik peskanega medija

Montaža scraper sistema za premik peskanega medija. Gre za sistem, ki omogoča izbiranje že uporabljenega peskalnega medija, ter nato njegovo ponovno uporabo.

Postavitev masivne konstrukcije peskalne komore.
3. KORAK: Postavitev kovinske konstrukcije

Na pripravljeno podlago smo namestili natančno izdelano konstrukcijo komore, ki predstavlja ogrodje tehnološko dovršenega peskalnega stroja.

4.KORAK: STENE, VRATA IN ZAHTEVNO PROJEKTIRANJE

Stene smo izdelali iz namenskih panelov, ki omogočajo zahtevano tesnost komore ter izpolnjujejo tudi najzahtevnejše Evropske okoljske standarde. Notranjost je ovita v gumeni ovoj, ki absorbira zvok ter komori podaljšuje življenjsko dobo. V omenjeni fazi projekta so bila nameščena dvokrilna vrata, ki smo jih v naslednji fazi avtomatizirali in povezali s samim delovanjem komore. Uporabljena tehnologija omogoča primerno odpiranje in zapiranje ter zahtevano tesnost vrat. Naša projektiva je poskrbela, da smo se projekta lotili maksimalno pripravljeni, ter da je kljub tehnološki zahtevnosti izvedba potekala brez večjih težav.

Povezovanje elektronskih komponent.
5.KORAK: IZVEDBA ELEKTRONSKIH IN RAČUNALNIŠKIH KOMPONENT

Da smo lahko zagotovili sofisticirano avtomatsko delovanje robotizirane peskalne komore, je potrebno skrbno in natančno projektiranje in izvedba elektronskih in računalniških komponent. Gre za jedro naprave, ki omogoča, da lahko s komoro upravlja ena oseba. Kljub veliki masi obdelovancev in obremenitvam, za učinkovito delovanje komore zadostuje upravljanje na zaslonu na dotik.

K pravilnemu in natančnemu delovanju prispevajo številni senzorji na različnih pozicijah. Prav tako pa ti omogočajo varno delovanje stroja ter preprečujejo, da bi lahko prišlo do nesreče med samim delovanjem. Upoštevati moramo tudi pomembno dejstvo, da je peskalna komora umeščena v sam proizvodni proces, proizvodno linijo, ter je kot takšna sinhronizirana in povezana s celotnim delovnim postopkom v organizaciji.

Pri avtomatski peskalni komori je uporabljena namensko razvita informacijska tehnologija, ki natančno usmerja številne mehanske operacije, da lahko celoten proces peskanja poteka po načrtu.

6. KORAK: Sproščeno vzdušje tekom celotnega projekta

Kljub napetemu delovnemu ozračju, so fantje znali poskrbeti za dobro vzdušje in pozitivno naravnanost tekom celotnega projekta. Vsekakor je tudi to eden od razlogov, da lahko tako tehnološko zahteven projekt uspe.

Namestitev namenske filtrirne enote, ki omogoča brezprašno peskanje. Pri svojem delovanju ne potrebuje zraka iz prostora.
7. KORAK: Filtracija, separacija in ventilacijski sistem

Pri avtomatski peskalni komori je uporabljena namensko razvita informacijska tehnologija, ki natančno usmerja številne mehanske operacije, da lahko celoten proces peskanja poteka po načrtu.

Izjemno zmogljiv ventilator je konstrukcijsko postavljen na mestu, da zagotavlja najboljši možen izkoristek. Sistem cevovodov je oblikovan optimalno glede na zahtevan učinek in izkoristek. Namensko izdelani filtri omogočajo filtracijo po najsodobnejših evropskih standardih. Sama separacija pa je izvedena znotraj separacijskega sistema, ki se je že v preteklosti izkazal za izredno učinkovitega in smo ga uporabili tudi v tem primeru.

Poziciniranje vozička na predpripravljene tirnice pred vhodom v komoro.
8. KORAK: Montaža vozička za transport do 20 tonskih valjev

Voziček s pomočjo senzorjev in povezave na informacijski sistem, omogoča natančno postavitev do 20 tonskih valjev, na primerno lokacijo. Poleg tega voziček omogoča sinhrono vrtenje naloženega valja, glede na pomik peskalnih pištol. Tehnologija tako omogoča izredno natančno peskanje valjev, brez udeležbe človeškega faktorja. To avtomatski peskalni liniji omogoča delovanje brez napak in neskončno ponovljivost del.

9. KORAK: avtomatska peskalna komora - Zagon v ročnem načinu delovanja

Da smo zagotovili minimalni zastoj proizvodnega procesa, komora v tem trenutku že deluje, kljub temu da je potrebnega še nekaj dela, da bo v celoti dokončana in polno funkcionalna.

10. KORAK: Dokončen zagon in video prikaz delovanja avtomatizirane peskalne komore

Projekt robotizirane avtomatske peskalne komore smo tako zelo uspešno pripeljali do zaključka. Vsekakor pa se je naša pot z naročnikom s tem šele pričela. Naše znanje in izkušnje so namreč na voljo naročniku tudi v prihodnje, saj bomo bdeli nad učinkovitostjo delovanja in posrkbeli za morebitne nadgradnje in modifikacije naprave v prihodnje.

Na tem mestu bi se želeli zahvaliti vsem vpletenim pri projektu ter zaželeli dolgo življenjsko dobo eni tehnološko najbolj dovršenih robotiziranih peskalnih komor v Jugovzhodni Evropi.

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PREBERITE VEČ

Desetletja terenskih izkušenj nam je omogočilo nadgraditi VRHUNSKI stroj za čiščenje s suhim ledom PO MERI UPORABNIKA.
Načrtovanje preventivnih izklopov je stroškovno učinkoviteje in varneje. Nenačrtovani izpadi proizvodnje se namreč zgodijo ob neprimernem času, povzročijo dolgotrajne zastoje, visoke stroške in pogosto zahtevajo menjavo opreme.
Na 64. Mednarodnem sejmu tehnike v Beogradu smo predstavili novosti na področju obdelave površin. Laser za lasersko čiščenje, Di-Power za čiščenje s suhim ledom in IBS za najbolj učinkovito filtracijo in separacijo.
Predstavili se bomo na Mednarodnem sejmu BIAM & ZAVARIVANJE v Zagrebu, Hrvaška. Obiščite nas med 26.–29. aprilom 2022 (10 - 18h) v hali 8A, na razstavnem prostoru 30.
Odsesovalni sistemi IBS podjetja Blast Tehnik so primerni za odsesovanje različnih medijev (prah, vnetljiv prah, oljne pare, dim...). Odsesovalni sistemi IBS se lahko montirajo v nove, kot tudi obstoječe proizvodne linije.
Rešitve za periodično in generalno vzdrževanje RTO & RCO sistemov. "0" emisij in optimalen izkoristek energije. Vzdrževanje RTO sistemov nudimo skoraj po vsej Evropi!

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.