Avtomatska peskalna komora Heavy Roller

Avtomatska peskalna komora Heavy Roller

Oglejte si postopek kako je nastajala avtomatska peskalna komora. Gre za gradnjo ene tehnološko najbolj dovršenih robotiziranih peskalnih komor v Jugovzhodni Evropi. Prikaz po korakih prikazuje pot od ideje vse do zagona in njenega sofisticiranega avtomatskega delovanja.

Avtomatska peskalna komora je namenjena avtomatskemu peskanju gumirnih valjev, kateri so lahko dolžine 15m, s premerom 1,6m in teže do 20 ton.

Prvi 3D sprehod po avtomatizirani peskalni komori v Evropi!

3D pogled nam omogoča podroben vpogled v peskalno komoro in virtualni sprehod ter ogled tudi najmanjših podrobnosti naprave. Vidna je umestitev v prostor, kjer bo v kratkem zagnana celotna avtomatizirana linija, del katere je tudi komora Heavy Roller.

Gradbena jama in temelji nosilne konstrukcije stroja

Vgradnja in nivelacija tirnic za velike obremenitve (40t).

Na fotografijah lahko vidite, kako iz gradbene jame raste sodobna, robotizirana, avtomatska peskalna komora. Kako je potekala montaža ogrodja in kotnikov in tirnic pred vlivanjem temeljev.

Montaža scraper sistema in vsipnih pločevin

Vse odprte betonske površine smo oblekli v jeklene pločevine, da smo zaščitili betonski temelj.

Gre za sistem, ki omogoča izbiranje že uporabljenega peskalnega medija, ter nato njegovo ponovno uporabo.

Postavitev kovinske konstrukcije – avtomatska peskalna komora

Postavitev samonosne konstrukcije komore.

Na pripravljeno podlago smo namestili natančno izdelano konstrukcijo komore, ki predstavlja ogrodje tehnološko dovršene peskalne komore.

Stene, vrata in zahtevno projektiranje

Končna izvedba samonosnega dvonivojskega skeleta konstrukcije.

Avtomatska peskalna komora ima stene izdelane iz namenskih panelov, ki omogočajo zahtevano tesnost komore ter izpolnjujejo tudi najzahtevnejše Evropske okoljske standarde. Notranjost je ovita v gumeni ovoj, ki absorbira zvok ter komori podaljšuje življenjsko dobo. V omenjeni fazi projekta so bila nameščena dvokrilna vrata, ki smo jih v naslednji fazi avtomatizirali in povezali s samim delovanjem komore.

Uporabljena tehnologija omogoča primerno odpiranje in zapiranje ter zahtevano tesnost vrat. Naša projektiva je poskrbela, da smo se projekta lotili maksimalno pripravljeni, ter da je kljub tehnološki zahtevnosti izvedba potekala brez večjih težav.

Izvedba elektronskih in računalniških komponent

Povezpovanje in natančna nastavitev navijalnega bobna ter energetskega kabla. Boben je profesionalne izvedbe, namenjen uporabi v prašnem okolju, da zagotavlja 100% kontrolo pozicije valja ter peskalne šobe.

Da smo lahko zagotovili sofisticirano avtomatsko delovanje robotizirane peskalne komore, je potrebno skrbno in natančno projektiranje in izvedba elektronskih in računalniških komponent. Gre za jedro naprave, ki omogoča, da lahko s komoro upravlja ena oseba. Kljub veliki masi obdelovancev in obremenitvam, za učinkovito delovanje komore zadostuje upravljanje na zaslonu na dotik.

K pravilnemu in natančnemu delovanju prispevajo številni senzorji na različnih pozicijah. Prav tako pa ti omogočajo varno delovanje stroja ter preprečujejo, da bi lahko prišlo do nesreče med samim delovanjem. Upoštevati moramo tudi pomembno dejstvo, da je peskalna komora umeščena v sam proizvodni proces, proizvodno linijo, ter je kot takšna sinhronizirana in povezana s celotnim delovnim postopkom v organizaciji.

Pri avtomatski peskalni komori je uporabljena namensko razvita informacijska tehnologija, ki natančno usmerja številne mehanske operacije, da lahko celoten proces peskanja poteka po načrtu.

Sproščeno vzdušje tekom celotnega projekta

Kljub napetemu delovnemu ozračju, so fantje znali poskrbeti za dobro vzdušje in pozitivno naravnanost tekom celotnega projekta. Vsekakor je tudi to eden od razlogov, da lahko tako tehnološko zahteven projekt uspe.

Filtracija, separacija in ventilacijski sistem

Namestitev namenske filtrirne enote, ki omogoča brezprašno peskanje. Pri svojem delovanju ne potrebuje zraka iz prostora.

Pri avtomatski peskalni komori je uporabljena namensko razvita informacijska tehnologija, ki natančno usmerja številne mehanske operacije, da lahko celoten proces peskanja poteka po načrtu.

Izjemno zmogljiv ventilator je konstrukcijsko postavljen na mestu, da zagotavlja najboljši možen izkoristek. Sistem cevovodov je oblikovan optimalno glede na zahtevan učinek in izkoristek. Namensko izdelani filtri omogočajo filtracijo po najsodobnejših evropskih standardih. Sama separacija pa je izvedena znotraj separacijskega sistema, ki se je že v preteklosti izkazal za izredno učinkovitega in smo ga uporabili tudi v tem primeru.

Montaža vozička za transport do 30 tonskih valjev

Pozicioniranje vozička na predpripravljene tirnice pred vhodom v peskalno komoro.

Voziček s pomočjo senzorjev in povezave na informacijski sistem, omogoča natančno postavitev do 20 tonskih valjev, na primerno lokacijo. Poleg tega voziček omogoča sinhrono vrtenje naloženega valja, glede na pomik peskalnih pištol. Tehnologija tako omogoča izredno natančno peskanje valjev, brez udeležbe človeškega faktorja. To avtomatski peskalni liniji omogoča delovanje brez napak in neskončno ponovljivost del.

Zagon linije v ročnem načinu delovanja

Da smo zagotovili minimalni zastoj proizvodnega procesa, komora v tem trenutku že deluje, kljub temu da je potrebnega še nekaj dela, da bo v celoti dokončana in polno funkcionalna.

Dokončen zagon in video prikaz delovanja

V pripravi je tudi podroben video prikaz postavitve in funkcionalnosti peskalne komore, ki bo objavljen na tej strani, takoj po uradnenm zagonu celotne robotizirane linije.

Projekt robotizirane avtomatske peskalne komore smo tako zelo uspešno pripeljali do zaključka. Vsekakor pa se je naša pot z naročnikom s tem šele pričela. Naše znanje in izkušnje so namreč na voljo naročniku tudi v prihodnje, saj bomo bdeli nad učinkovitostjo delovanja in posrkbeli za morebitne nadgradnje in modifikacije naprave v prihodnje.

Na tem mestu bi se želeli zahvaliti vsem vpletenim pri projektu ter zaželeli dolgo življenjsko dobo eni tehnološko najbolj dovršenih robotiziranih peskalnih komor v Jugovzhodni Evropi.

Več o izgradnjah peskalnih komor si poglejte TUKAJ.

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PRENESITE KATALOG

Kliknite na spodnji gumb in si poglejte katalog storitev, ki jih ponujamo.

PREBERITE VEČ

Čiščenje kaloriferjev je najboljša rešitev za vzdrževanje vašega ogrevalnega sistema. S tehnologijo čiščenja s suhim snegom popolnoma brez poškodb očistimo vaše kaloriferje. Na ta način zagotavljamo brezhibno čista satovja in optimalen izkoristek toplotne energije.
Predstavljamo EXTRACTOR 4/6-10.000 HIGH industrijski odpraševalnik (filter). Gre za produkt iz družine IBS Filtracija & Separacija Blast Tehnik. Omogoča učinkovito odsesavanje pri aplikacijah: PRAŠNO LAKIRANJE in TEFLONIZACIJA.
Na podlagi 20 let izkušenj s storitvami peskanja, smo razvili hitromontažni peskalni sistem. Postavimo ga direktno v vašo proizvodnjo, brez dodatnih gradbenih del.
V podjetju Blast Tehnik, za peskanje INOX in Al površin uporabljamo steklene perle. Z njimi ustvarimo estetske in homogene površine brez rjavečih vključkov.
Za znanega naročnika v farmacevtski proizvodnji, smo zagotovili dva mobilna dvigala za uporabo v čistih prostorih. Gre za fleksibilno opremo prilagojeno specifičnim potrebam in željam (custom made).
Najpomembnejši proizvajalec in skrbnik nuklearnih elektrarn na svetu, ameriško podjetje Westinghouse, je v nas spoznal zanesljivega parterja mobilnega avtomatskega peskanja v Nuklearni elektrarni Krško.

Spletna trgovina je v izdelavi

Vpišite svoje podatke in z veseljem vas obvestimo, ko bo spletna trgovina pripravljena.

NAROČITE SE

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.