Hitro in učinkovito reševanje okvare na RTO sistemu

V podjetju, ki se ukvarja z vzdrževanjem in čiščenjem regenerativnih toplotnih oksidatorjev (RTO), se zavedamo pomena hitrega in strokovnega odziva v primeru okvar in zastojev

Nedavno smo prejeli klic iz enega od vodilnih farmacevtskih podjetij v regiji, kjer je prišlo do zastoja RTO sistema zaradi tehnične napake.

Zavedajoč se kritičnosti situacije za nadaljevanje proizvodnje, smo takoj ukrepali. V nadaljevanju je opisan naš pristop k reševanju težave in ponovni vzpostavitvi delovanja RTO sistema, kar potrjuje našo zavezanost k zagotavljanju visokokakovostnih storitev. Vsi izvedeni postopki namreč ustrezajo najvišjim standardom farmacevtske in kemične industrije.

Odziv in pristop

Takoj po prejemu klica smo organizirali ogled RTO naprave. Razumemo, da je vsaka ura zastoja kritična za potek proizvodnje, zato smo zavezani k hitremu in učinkovitemu odzivu.

Že 20 ur po ogledu, ko se je RTO sistem dovolj ohladil za varno vzdrževanje, smo bili z vso potrebno opremo na lokaciji, pripravljeni na začetek čiščenja.

Postopek čiščenja
Naše delo pri čiščenju RTO sistema je potekalo z dvojnim ciljem: odpraviti okvaro in zagotoviti, da je vsak korak v skladu z najzahtevnejšimi standardi. Začeli smo z ročnim odstranjevanjem večjih nečistoč, kar omogoča bolj poglobljeno in natančno čiščenje.
Sesanje keramičnih kock kot priprava na čiščenje s suhim ledom.
Nato smo z našimi IBS sistemi izvedli sesanje nečistoč, tako z zgornje kot spodnje strani RTO-ja, kar zagotavlja odstranitev drobnih delcev in prahu.
Pregled keramičnih elementov

Naslednji korak je bil pregled keramičnih elementov, ki so ključni za učinkovito delovanje RTO sistema. Preverili smo njihovo integriteto in morebitne znake obrabe ali poškodb.

Pregled keramičnih elementov v RTO sistemu.
Komore smo s spodnje strani najprej temlejito ročno očistili ter nato še posesali z našimi profesionalnimi IBS sesalnimi sistemi. Pogosto je namreč spodnji del poln nečistoč, ki so videti podobno kot v tem primeru.
Nato smo izvedli spihovanje keramike od spodaj s suhim ledom. Tehniko, ki učinkovito odstranjuje nečistoče iz luknjic keramike, ne da bi pri tem poškodovala občutljive komponente.
Keramika od spodaj pred in po čiščenju s suhim ledom.

Sledilo je temeljito sesanje keramike po zaključenem čiščenju s suhim ledom, da smo odstranili vse ostanke in zagotovili čistost sistema.

Razultati in zaključek

Zaradi našega znanja in zavezanosti kakovosti smo sistem RTO ne le očistili, temveč zagotovili, da je vsak korak postopka v skladu z najstrožjimi standardi farmacevtske in kemijske industrije.

Priprava odpadkov na odvoz po čiščenju.

Rezultat je bil uspešen ponovni zagon proizvodnje v najkrajšem možnem času, brez kompromisov pri kakovosti ali varnosti. Naša intervencija je pokazala, da je mogoče tudi v nujnih situacijah upoštevati najvišje standarde, kar zagotavlja, da podjetje nadaljujeje s svojim delom brez prekinitev.

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PREBERITE VEČ

ARC metalizacija ustvarja izjemno goste, težke in strupene pline, katere je potrebno v celoti izsesati in iz zraka odstranit vse...
Kako izboljšati odpornost proti praskam pri izdelkih iz nerjavnega jekla? Peskanje inox in alu materialov zagotavlja brezhibno površino izdelkov.
Zagotavljamo vam popolnoma varno in učinkovito čiščenje! BREZ POŠKODB vodil, vreten, motorjev, elektro in pnevmatske napeljave, senzorike... in BREZ RAZSTAVLJANJA...
Industrijski odsesovalni sistemi podjetja Blast Tehnik so namenjeni odsesom na lokaciji ter skrbijo za filtracijo in separacijo.
Čiščenje s suhim ledom je poznano pod več imeni: čiščenje s CO2, čiščenje s suhim snegom, ledeno peskanje in celo...
Hitromontažna komora za peskanje BLAST HUB podjetja Blast Tehnik. Prilagodljiva vašim potrebam, robustna, za notranjo in zunanjo postavitev ter za...

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.