Peskalni medij

Za učinkovito peskanje izberite primeren pesek za peskanje! S pravo izbiro boste znatno zmanjšali stroške porabe abrazivov in zagotovili daljšo življenjsko dobo vaše peskalne opreme.

Zaradi razmer na trgu se cene mesečno oz. celo tedensko spreminjajo. Za aktualno ceno nas porsim kontaktirajte.

Abrazivni peskalni mediji

Mediji za shot peening

Neabrazivni peskalni mediji

Stopite v stik z nami

Kako vam lahko pomagamo?

Pesek za peskanje - abrazivi

Za željeni učinek je zelo pomembna izbira pravilnega abraziva.

S pravo izbiro lahko znatno zmanjšate stroške porabe abrazivov in zagotovite daljšo življenjsko dobo peskalne opreme. Različen pesek za peskanje ima različne lastnosti in ustvarja različne površinske profile.

Podrobneje kot boste definirali kaj točno želite peskati, natančneje boste lahko določili koliko peska za peskanje potrebujete.

Dejavniki, ki vplivajo na to, kako učinkovit je pesek za peskanje

Kako pospešiti proces peskanja?

Pesek za peskanje naj bo drobnejši. Velikost zrn abraziva naj bo najmanjša možna.

Kako zmanjšati obrabo peskalne opreme?

Izberite najmanj agresiven pesek za peskanje, ki bo primeren za vaše peskanje. To vam bo pomagalo zmanjšati stroške vzdrževanja vaše opreme.

Nastavite najnižji možen tlak, ki vam bo omogočil prihranke pri energiji.

Učinkovito reciklirajte pesek za peskanje

Pri terenskem peskanju in peskanju na prostem je uporabljeni pesek za peskanje težko zbrati in ponovno uporabiti, tako da se abrazivi običajno zavržejo. Kadar pa uporabljate peskalno komoro ali kabino, lahko pesek za peskanje reciklirate in uporabite znova.

Število recikliranj je odvisno od številnih dejavnikov, ki lahko podaljšajo ali skrajšajo večkratnost recikliranja abraziva:

Optimizacija pretoka abraziva skozi peskalno šobo

Premajhen pretok peska za peskanje povzroča nizko produktivnost, visok pretok lahko povzroči zamašitev in zmanjša hitrost.

Skrajšajte cikel peskanja

Obrabljena šoba za peskanje bo povzročila zmanjšanje hitrosti peska za peskanje, kar bo posledično povečalo čas cikla. Redno preverjajte stanje šob in jih zamenjajte, ko se obrabijo za 20%.

Preprečite, da se pesek za peskanje sprijema - lepi

Nadzirajte vlago in olje kompresorja, ob vhodu abraziva v peskalno cev.

Za najboljše rešitve površinske obdelave in izbiro najboljšega abraziva za vašo uporabo vam bodo naši tehnični inženirji pomagali z več informacijami!

Stopite v stik z nami

Kako vam lahko pomagamo?

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.