Avtomatsko peskanje notranjosti valja

Za večji efekt hlajenja in manjše možnosti poškodb

Peskanje notranjosti valja je bistven korak pri njegovem vzdrževanju. Gre namreč za valj, ki ga med proizvodnim procesom ohlaja voda, kar povzroča korozijo v njegovi notranjosti.

Za odstranjevanje korozije smo uporabili avtomatsko peskanje s spin nozzle, uporabljen medij pa je bil elektro korund.

Previous slide
Next slide

Valji, ki se uporabljajo v proizvodnem procesu izdelave gume, so izpostavljeni različnim dejavnikom. Zaradi ohlajanja z vodo se v valj vnašajo organske snovi, kar na površini povzroča korozijo.

V našem primeru smo se odločili, da izvedemo avtomatsko peskanje notranjosti valja, da ohranimo njegovo funkcionalnost in povečamo njegovo življenjsko dobo.

Metoda avtomatskega peskanja

Za izvedbo peskanja notranjosti valja smo uporabili avtomatski peskalnik SPIN NOZZLE. Naprava omogoča krožno peskanje z dvema šobama in avtomatskim pomikom po celotni površini valja. Na ta način smo dosegli enakomerno peskanje celotne površine valja.
Uporabili smo elektro korund, ki je znan po svoji učinkovitosti pri odstranjevanju rje in pripravi površine za nadaljnjo obdelavo.

Razlogi za peskanje

ODSTRANJEVANJE KOROZIJE: Korozija na notranji površini valja je bila glavni vzrok za peskanje. Korozija bi sčasoma lahko povzročila poškodbe črpalke in zmanjšala učinkovitost hladilnega sistema.

IZBOLJŠANJE UČINKOVITOSTI HLAJENJA: Z odstranitvijo rje in drugih nečistoč smo izboljšali učinkovitost hladilnega procesa. Gladka in čista notranja površina valja omogoča boljši prenos toplote in s tem boljšo regulacijo temperature.

PRIPRAVA POVRŠINE ZA BARVANJE: Po peskanju je bila notranja površina valja temeljito očiščena in pripravljena za nanos nove barve. Barva notranjo površino ščiti pred nadaljnjo korozijo.

Rezultat

S peskanjem notranjosti valja smo dosegli:

  1. Odstranili smo vse vidne sledi korozije in rje.
  2. Povečali smo učinkovitost hladilnega procesa.
  3. Notranja površina valja je postala enakomerno obdelana in čista.
  4. Pripravljena za nadaljnjo obdelavo in barvanje.

S pravilno uporabo tehnologije in ustreznimi abrazivnimi sredstvi, lahko dosežemo odlične rezultate. Odstranimo korozijo, izboljšamo učinkovitost ohlajanja ter pripravimo površino za nadaljnjo obdelavo. Najpomembneje pri tem je, da je postopek učinkovit in hiter ter s tem minimalno vplivamo na sam proizvodni proces.

POSVET S STROKOVNJAKOM

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PODOBNI PRIMERI

Lasersko čiščenje se uveljavlja kot ključna novost v industrijskem sektorju, prinašajoč natančnost, učinkovitost ter trajnost v procese obdelave površin.
Blast Tehnik je izvedel serijsko robotsko lasersko čiščenje elektro motorjev z reduktorji. Lasersko čiščenje je oksidirani površini povrnil nov izgled.
Blast Tehnik izvaja lasersko odstranjevanje zaščitnih premazov. S postopkom se odstranjuje sloj s kontaktne površine. Proces je ročni ali v...

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.