Laserska tehnologija obdelave različnih površin

Laserska tehnologija obdelave različnih površin

Lasersko čiščenje se uveljavlja kot ključna novost v industrijskem sektorju, prinašajoč natančnost, učinkovitost ter trajnost v procese obdelave površin. Predstavljamo številne aplikacije uporabe laserske tehnologije.

Lokalno čiščenje z laserjem

Usmerjeno in učinkovito lasersko čiščenje določenih delov površine, kar omogoča natančno čiščenje brez poškodb okolice.

Lasersko markiranje - graviranje

Tehnološko napreden postopek, kjer se z laserskim žarkom nanašajo trajni in natančni označevalni elementi na različne materiale.

Lasersko čiščenje livarskih orodij

Precizno lasersko čiščenje livarskih orodij odpravlja ostanke materiala ter zagotavlja natančnost in kakovost v procesu livarstva.

Lasersko čiščenje pečatnih plošč

Natančna metoda laserskega čiščenja odstrani umazanijo s pečatnih plošč in poveča učinkovitost varjenja.

Lasersko čiščenje varilnega valja

Lasersko čiščenje varilnih valjev omogoča odstranitev ostankov varjenja, kar vodi do kakovostnejših varjenih spojev.

Lasersko čiščenje oksidov

Inovativen postopek, kjer se s pomočjo laserskega žarka učinkovito odstranjujejo oksidne plasti s kovinskih, zahtevno oblikovanih površin.

Točkovno lasersko čiščenje statorjev

Specializirano lasersko čiščenje statorjev motorjev, ki ciljano odstrani oksidno plast in omogoča optimalno delovanje elektromotorjev.

Lasersko čiščenje plastičarskih kalupov

Natančna tehnika laserskega čiščenja plastičarskih kalupov odstrani ostanke materiala in zagotovi dosledno kakovost pri brizganju plastike.

Lasersko čiščenje motoreduktorjev

Z visokotehnološkim laserskim čiščenjem motoreduktorjev odstranimo umazanijo in olja, kar daje izdelkom nov videz in podaljšuje njihovo življenjsko dobo.

Lasersko čiščenje rje - zavore vlaka

Učinkovita metoda za odstranjevanje rje s površine zavor vlaka, ki zagotavlja varno delovanje zavornega sistema in povečuje njegovo zanesljivost.

Lasersko čiščenje plastičarskih orodij

Z natančnim in nežnim laserskim čiščenjem plastičarskih orodij dosežemo odstranitev mikrodelcev in ostankov materiala, kar podaljša življenjsko dobo orodij ter izboljša kakovost končnih plastičnih izdelkov.

Lasersko čiščenje vodnega kamna

Učinkovit postopek odstranjevanja vodnega kamna s površin, ki preprečuje nabiranje oblog in izboljšuje učinkovitost občutljivih sistemov.

Lasersko čiščenje tabletirne glave

Lasersko čiščenje korozije na tabletirni glavi v farmacevtski industriji predstavlja učinkovit način odstranjevanja korozivnih oblog s površin strojne opreme.

Lasersko čiščenje saj in ožganin po požaru

Hitro in temeljito lasersko čiščenje saj ter ožganin s požganih površin, obnavljanje materialov brez dodatnega poškodovanja.

Lasersko čiščenje lesenih površin

Lasersko čiščenje lesa se uporablja v pohištveni, gradbeni, avtomobilski, umetniški, lesni, energetski in embalažni industriji ter pri restavriranju in kulturni dediščini.

 1. Odstranjevanje korozije brez poškodb: Lasersko čiščenje omogoča mikroskopsko odstranjevanje korozije, ne da bi pri tem poškodovalo osnovno površino.

 2. Varno čiščenje orodij in kalupov: Nadomešča uporabo kemikalij ali peskanje, kar ohranja integriteto orodij in kalupov ter povečuje njihovo življenjsko dobo.

 3. Priprava površin za nadaljno obdelavo: Idealen za pripravo površin pred barvanjem, teflonizacijo ali metalizacijo, s čimer izboljšuje končno kakovost izdelkov.

 4. Okolju prijazno čiščenje: Sistem odsesovanja preprečuje izpust škodljivih snovi v zrak, zagotavlja zdravo delovno okolje in izpolnjuje okoljske standarde.

 5. Tiho delovanje in Nizka Poraba Energije:

  • Z izjemno tišino in nizko porabo energije lasersko čiščenje postavlja nove standarde v energetski učinkovitosti in udobju delovnega okolja.
 6. Prilagodljivost na Različne Površine:

  • Primerno za enostavne in kompleksno oblikovane površine, vključno z lesom, kar omogoča široko paleto uporabnosti.
 7. Graviranje in Točkovno Odstranjevanje:

  • Poleg čiščenja omogoča tudi graviranje in natančno odstranjevanje zaščitnih nanosov, kar povečuje funkcionalnost tehnologije.
 8. Avtomatizacija in Integracija:

  • Z enostavno avtomatizacijo procesov se poveča natančnost in ponovljivost proizvodnje, integracija pa olajša vključitev v obstoječe proizvodne linije.
 9. Optimalna Učinkovitost v Velikih Razsežnostih:

  • Primeren za čiščenje velikih komadov, kar izboljšuje produktivnost in zmanjšuje časovne zamude v proizvodnji.
 10. Vizualna Estetika in Kvaliteta Končnega Izdelka:

  • Visoka natančnost omogoča dosego popolnoma čistih površin, kar prispeva k estetiki in kvaliteti končnega izdelka.

POSVET S STROKOVNJAKOM

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PODOBNI PRIMERI

Blast Tehnik izvaja peskanje za utrditev površin kar zmanjša možnost površinskih poškodb in prask. Preprečite površinske poškodbe in praske s...
Blast Tehnik je izvedel serijsko robotsko lasersko čiščenje elektro motorjev z reduktorji. Lasersko čiščenje je oksidirani površini povrnil nov izgled.
Blast Tehnik izvaja lasersko odstranjevanje zaščitnih premazov. S postopkom se odstranjuje sloj s kontaktne površine. Proces je ročni ali v...

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.