Vzdrževanje RTO

Vzdrževanje sistemov RTO & RCO

Rešitve za energijsko in okoljsko optimalno delovanje.

APLIKACIJE

Rešitve za periodično in generalno vzdrževanje RTO & RCO sistemov.

PRIMERI APLIKACIJ:

Med delovanjem regenerativnih sistemov za naknadno zgorevanje (RNV/RTO) se ostanki izgorevanja odlagajo na keramične elemente satja. Nalaganje depozitov vodi do zmanjšanja zmogljivosti RTO & RCO sistemov. Zato je potrebno satovja redno čistiti in po potrebi tudi zamenjati.

APLIKACIJE PO INDUSTRIJAH:

  1. lakirnice (sežig baznih lakov…),
  2. proizvodnja polyurethanske pene (pulverizacija ločevalnih sredstev),
  3. proizvodnja baterij (izdelava el. vezij),
  4. cementarne (NO depoziti v pečeh in izmenjevalcih…).

OČISTIMO:

  1. hlapljive organske snovi (VOC),
  2. amonijak (NH ) 3
  3. hidrogen sulfid (H S) 2
  4. policiklični aromatični hidrokarbonati
    (PAH),
  5. dušikov oksid (NOx),
  6. poliklorobenzenoksid (PCDD/F),
  7. prah,
  8. ogljikov monoksid (CO),
  9. hidrogen cianid (HCN),
  10. ogljikov disulfid/ ogljikov sulfid (CS2/
    COS).

Prednosti - vzdrževanje rto in rco

Do 30% boljša energetska učinkovitost RTO & RCO sistemov in nižja stopnja izpustov / emisij.

Keramično satovje RTO incineratorja pred čiščenjem (zgoraj) in po čiščenju (spodaj).

Pomembno:

ZMANJŠAMO PORABO ENERGIJE: večstopenjski postopek izpihovanja in neabrazivnega čiščenja zagotavlja do 30%boljše pretoke in  energetsko učinkovitost

SLEDIMO STANDARDOM IN PROTOKOLOM: vsa naša vzdrževalna dela in postopki so usklajeni s standardi in protokoli proizvajalcev naprav in naših naročnikov

OČISTIMO TUDI NEDOSTOPNA MESTA: razvili smo lasten sistem za čiščenje človeku nedostopnih mest, katere po končanem posegu pregledamo s kamero

Ročno čiščenje (zgoraj) in sistem za čiščenje nedostopnih mest v nizkopresečnih izgorevalnih komorah (spodaj).

BREZ POŠKODB NA OPREMI: zagotavljamo popolnoma varne vzdrževalne posege, brez poškodb na keramičnih jedrih in opremi (lopute, impelerji, elektrika, pnevmatika,…)

BREZ VODE IN KEMIKALIJ: za čiščenje incineratorjev uporabljamo popolnoma suh postopek čiščenja kar vam, po končanem vzdrževalnem posegu, omogoča takojšen zagon naprav

KRAJŠI ČAS ZAUSTAVITVE: projektno delo organiziramo 2- ali več izmensko in tako zagotovimo najkrajši možen čas zaustavitve opreme
COS).

Naše storitve

Vzdrževanje RTO & RCO sisteme ohranja v najboljši možni formi.

O NAS

Smo vodilno podjetje na področju površinske obdelave v JV Evropi, s sedežem v Sloveniji, ki sodeluje z najpomembnejšimi lokalnimi in globalnimi partnerji.

Za naše naročnike, v vseh industrijskih panogah, že vrsto let izvajamo nepogrešljive storitve, ki zagotavljajo nemoteno, kvalitetno, varno in čisto proizvodnjo.

OBMOČJE DELOVANJA

Na področju vzdrževanja incineratorjev imamo več kot 10 let izkušenj in preko 50 uspešno realiziranih RTO & RCO vzdrževalnih projektov.

Za doseganje odlične tehnične in časovne odzivnosti opravljamo storitve z dometom 1.200 kilometrov od našega sedeža v Sloveniji.

Lokacija referenc (sivo).
Sedež podjetja Blast Tehnik (rdeče).

KAPACITETE
  • 12 strojev za čiščenje s suhim ledom
  • 2 stroja za čiščenje s suhim snegom
  • 5 mobilnih diesel kompresorjev
  • 2 mobilna elektro kompresorja
  • 6 HIGH – VACUUM sistemov za odsesavanje
  • 4 mobilni filtracijski sistemi
Čiščenje termičnega kolesa (premer 5 metrov) s suhim ledom (levo), očiščeni in neočiščeni del satovja toplotnega izmenjevalca (desno).
ČIŠČENJE S SUHIM LEDOM

Za UČINKOVITO ČIŠČENJE, BREZ POŠKODB na keramiki in ostalih delih opreme (lopute, ventili, elektronika, pnevmatika…) uporabljamo tehnologijo čiščenja s suhim ledom.

Gre za popolnoma POPOLNOMA SUH postopek čiščenja. Po končanem čiščenju je mogoč TAKOJŠENJ ZAGON naprav, s čimer dosežemo do 30% KRAJŠE ČASE ZAUSTAVITVE incineratorjev.

Avtomatsko peskanje notranjosti energetskega cevovoda premera 1.100 mm (levo), speskana površina (Sa3) v notranjosti RTO.
PESKANJE IN BARVANJE

V fazi obnovitvenih del notranjih in zunanjih konstrukcijskih delov RTO, izvajamo celovito obnovo površin. S peskanjem odstranimo rjo, staro barvo in nečistoče ter nahrapavimo površino za doseganje odličnega oprijema barve. Za barvanje uporabljamo različne sisteme nanosa (ročno, pištola, airless,…) in barve glede na zahteve naročnika.

Menjava „sedlastega“ keramičnega sloja (levo) in menjava keramičnih blokov na RCO incineratorju v cementarni (desno).
MENJAVA KERAMIKE

V sklopu generalnih servisnih posegov, po standardih in protokolih proizvajalcev incineratorjev, opravimo demontažo, čiščenje in po potrebi tudi zamenjavo keramičnih polnil (“sedla“, keramični bloki).

Za hiter in varen transport uporabljamo hitro-montažne tekoče trakove.

mnenja naših strank

Redno vzdrževanje in čiščenje RTO sistema v lakirnici je pogoj za zanesljivo delovanje in optimalen izkoristek energije. Pri tovrstnih projektih vselej potrebujemo partnerja, ki se odlično prilagaja našim terminskim in tehničnim zahtevam... Blast Tehnik se je izkazal kot zanesljiv dolgoletni partner s katerim smo uspešno izpeljali več kot 30 čiščenj in ostalih servisnih posegov na našem RTO-ju.

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PREBERITE VEČ

V podjetju, ki se ukvarja z vzdrževanjem in čiščenjem regenerativnih toplotnih oksidatorjev (RTO), se zavedamo pomena hitrega in strokovnega odziva...
ARC metalizacija ustvarja izjemno goste, težke in strupene pline, katere je potrebno v celoti izsesati in iz zraka odstranit vse...
Kako izboljšati odpornost proti praskam pri izdelkih iz nerjavnega jekla? Peskanje inox in alu materialov zagotavlja brezhibno površino izdelkov.
Zagotavljamo vam popolnoma varno in učinkovito čiščenje! BREZ POŠKODB vodil, vreten, motorjev, elektro in pnevmatske napeljave, senzorike... in BREZ RAZSTAVLJANJA...
Industrijski odsesovalni sistemi podjetja Blast Tehnik so namenjeni odsesom na lokaciji ter skrbijo za filtracijo in separacijo.
Čiščenje s suhim ledom je poznano pod več imeni: čiščenje s CO2, čiščenje s suhim snegom, ledeno peskanje in celo...

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.