Zakaj je suhi led učinkovitejši od klasičnega peskanja?

Zakaj je suhi led učinkovitejši od klasičnega peskanja?

Čiščenje v industriji: klasično peskanje vs. suhi led

Optimalno obratovanje naprav je mogoče le ob rednem vzdrževanju. Zaradi visokih finančnih obremenitev ob vzdrževalnih in drugih prekinitvah, je zelo pomembno, da so vzdrževalna dela hitra in učinkovita. V podjetju Blast Tehnik, se tega zavedamo in zato že vrsto let svojim strankam nudimo storitve z visoko stopnjo učinkovitosti. Tako klasično peskanje kot tudi čiščenje s suhim ledom.

Blast Tehnik – specialisti za čiščenje v industriji nudimo storitve čiščenja s suhim ledom (en: dry ice cleaning). Postopek na napreden in ekološki način način omogoča zmanjševanje trajanja vzdrževalnih/servisnih zastojev in z njimi povezanih stroškov. Še več… V določenih primerih je mogoče čiščenje (elektromotorji, reduktorji, ohišja naprav,…) brez prekinitev procesa dela.

Rešitve za optimalno delovanje vašega obrata/proizvodnje

Čiščenje s suhim ledom je “unikaten” postopek čiščenja. S pomočjo komprimiranega zraka pospešeni delci (t.i. peleti) s svojo kinetično energijo ob stiku s površino razbijejo plasti nečistoč. Ob tem ostane osnovna površina nepoškodovana, suhi led pa se nemudoma uplini ter za seboj ne pušča nečistoč. Z razliko od ostalih postopkov peskanja z abrazivi, ki lahko poškodujejo obdelovance je suhi led prizanesljiv celo do najobčutljivejših komponent (elektronika) in zaradi svoje čistosti uporaben tako v živilski kot farmacevtski industriji.

Primer iz prakse:
V segmentu sežigalnice odpadkov je stranka najprej spodnjo etažo peskala po klasičnem postopku (=peskanje z abrazivi). S tem so površino sicer očistili a hkrati tudi nahrapavili. S tem so nehote omogočili še intenzivnejše in seveda nezaželjeno nalaganje depozitov. Sledila je vnovična prekinitev delovanja in iskanje ustrezne rešitve, katero smo pripravili v podjetju Blast Tehnik.

Utrinek med čiščenjem s suhim ledom v katalizatorju dimnih plinov.
Sežigalnica v območju EU. Prostor kjer smo izvajali čiščenje s suhim ledom.

Kot edina sprejemljiva in učinkovita se je v tem primeru pokazala tehnologija čiščenja s suhim ledom,… Oprijem depozitov se je v naslednjem obdobju znatno zmanjšal, zato je tudi perioda čiščenja daljša. In še najpomembnejše…. Strošek je tako celo nižji, kot pri klasičnem peskanju!

Prikaz: Pred čiščenjem (zgornja 1/2), po čiščenju (spodnja 1/2).

Zakaj Blast Tehnik?

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PREBERITE VEČ

Predstavili se bomo na Mednarodnem sejmu BIAM & ZAVARIVANJE v Zagrebu, Hrvaška. Obiščite nas med 26.–29. aprilom 2022 (10 - 18h) v hali 8A, na razstavnem prostoru 30.
Odsesovalni sistemi IBS podjetja Blast Tehnik so primerni za odsesovanje različnih medijev (prah, vnetljiv prah, oljne pare, dim...). Odsesovalni sistemi IBS se lahko montirajo v nove, kot tudi obstoječe proizvodne linije.
Rešitve za periodično in generalno vzdrževanje RTO & RCO sistemov. "0" emisij in optimalen izkoristek energije. Vzdrževanje RTO sistemov nudimo skoraj po vsej Evropi!
Peskanje na terenu je vsestranska in učinkovita tehnologija površinske obdelave za odstranjevanje barve, rje, nečistoč ter pripravo površin na nadaljnjo antikorozijsko zaščito (barvanje, cinkanje, metalizacija, gumiranje,...) ali doseganje želene končne strukture.
Čiščenje s suhim ledom vam omogoča manj zastojev proizvodnje in višjo kvaliteto izdelkov. Postopek je hiter, brez uporabe vode in kemikalij.
Čiščenje kaloriferjev je najboljša rešitev za vzdrževanje vašega ogrevalnega sistema. S tehnologijo čiščenja s suhim snegom popolnoma brez poškodb očistimo vaše kaloriferje. Na ta način zagotavljamo brezhibno čista satovja in optimalen izkoristek toplotne energije.

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.