Zakaj je suhi led učinkovitejši od klasičnega peskanja?

Zakaj je suhi led učinkovitejši od klasičnega peskanja?

Čiščenje v industriji: klasično peskanje vs. suhi led

Optimalno obratovanje naprav je mogoče le ob rednem vzdrževanju. Zaradi visokih finančnih obremenitev ob vzdrževalnih in drugih prekinitvah, je zelo pomembno, da so vzdrževalna dela hitra in učinkovita. V podjetju Blast Tehnik, se tega zavedamo in zato že vrsto let svojim strankam nudimo storitve z visoko stopnjo učinkovitosti. Tako klasično peskanje kot tudi čiščenje s suhim ledom.

Blast Tehnik – specialisti za čiščenje v industriji nudimo storitve čiščenja s suhim ledom (en: dry ice cleaning). Postopek na napreden in ekološki način način omogoča zmanjševanje trajanja vzdrževalnih/servisnih zastojev in z njimi povezanih stroškov. Še več… V določenih primerih je mogoče čiščenje (elektromotorji, reduktorji, ohišja naprav,…) brez prekinitev procesa dela.

Rešitve za optimalno delovanje vašega obrata/proizvodnje

Čiščenje s suhim ledom je “unikaten” postopek čiščenja. S pomočjo komprimiranega zraka pospešeni delci (t.i. peleti) s svojo kinetično energijo ob stiku s površino razbijejo plasti nečistoč. Ob tem ostane osnovna površina nepoškodovana, suhi led pa se nemudoma uplini ter za seboj ne pušča nečistoč. Z razliko od ostalih postopkov peskanja z abrazivi, ki lahko poškodujejo obdelovance je suhi led prizanesljiv celo do najobčutljivejših komponent (elektronika) in zaradi svoje čistosti uporaben tako v živilski kot farmacevtski industriji.

Primer iz prakse:
V segmentu sežigalnice odpadkov je stranka najprej spodnjo etažo peskala po klasičnem postopku (=peskanje z abrazivi). S tem so površino sicer očistili a hkrati tudi nahrapavili. S tem so nehote omogočili še intenzivnejše in seveda nezaželjeno nalaganje depozitov. Sledila je vnovična prekinitev delovanja in iskanje ustrezne rešitve, katero smo pripravili v podjetju Blast Tehnik.

Utrinek med čiščenjem s suhim ledom v katalizatorju dimnih plinov.
Sežigalnica v območju EU. Prostor kjer smo izvajali čiščenje s suhim ledom.

Kot edina sprejemljiva in učinkovita se je v tem primeru pokazala tehnologija čiščenja s suhim ledom,… Oprijem depozitov se je v naslednjem obdobju znatno zmanjšal, zato je tudi perioda čiščenja daljša. In še najpomembnejše…. Strošek je tako celo nižji, kot pri klasičnem peskanju!

Prikaz: Pred čiščenjem (zgornja 1/2), po čiščenju (spodnja 1/2).

Zakaj Blast Tehnik?

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PRENESITE KATALOG

Kliknite na spodnji gumb in si poglejte katalog storitev, ki jih ponujamo.

PREBERITE VEČ

Čiščenje s suhim ledom vam omogoča manj zastojev proizvodnje in višjo kvaliteto izdelkov. Postopek je hiter, brez uporabe vode in kemikalij.
POVEČAJTE DODANO VREDNOST VAŠIH INOX IZDELKOV Vaši kupci od vas zahtevajo specifično, kontrolirano in ponovljivo obdelane kose? Želite v enem...
Čiščenje kaloriferjev je najboljša rešitev za vzdrževanje vašega ogrevalnega sistema. S tehnologijo čiščenja s suhim snegom popolnoma brez poškodb očistimo vaše kaloriferje. Na ta način zagotavljamo brezhibno čista satovja in optimalen izkoristek toplotne energije.
Predstavljamo EXTRACTOR 4/6-10.000 HIGH industrijski odpraševalnik (filter). Gre za produkt iz družine IBS Filtracija & Separacija Blast Tehnik. Omogoča učinkovito odsesavanje pri aplikacijah: PRAŠNO LAKIRANJE in TEFLONIZACIJA.
Na podlagi 20 let izkušenj s storitvami peskanja, smo razvili hitromontažni peskalni sistem. Postavimo ga direktno v vašo proizvodnjo, brez dodatnih gradbenih del.
V podjetju Blast Tehnik, za peskanje INOX in Al površin uporabljamo steklene perle. Z njimi ustvarimo estetske in homogene površine brez rjavečih vključkov.

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.