Peskanje plovil

Peskanje plovil

Berzskrbna pot v vodo

Učinkovita izraba peskanja na področju navtike – peskanje plovil.

Z leti agresivno morsko okolje načne slehrno plovilo, česar ni mogoče preprečiti tudi z rednim letnim vzdrževanjem. Peskanje predstavlja optimalno rešitev na poti do učinkovite in dolgotrajne sanacije plovil. V podjetju Blast Tehnik nudimo:

  1. peskanje jeklenih konstrukcij plovil (odstranjevanje rje, škaj, barvnih nanosov)
  2. neabrazivno odstranjevanje antifoulinga
  3. odstranjevanje in čiščenje barv, gelcoat-ov in ostalih polnilnih nanosov do osnovne površine (podlage)
  4. peskanje plovil na terenu ali v peskalni komori (do 8 m dolžine)
Stanje plovila pred peskanjem
Stanje plovila po peskanju

Zakaj peskanje:

  1. postopek je primeren za vse vrste plovil
  2. hitro in učinkovito odstranjevanje barvnih nanosov, nečistoč in rje
  3. možnost posega na mesta, ki človeški roki niso dostopna
  4. ustrezna izbira abrazivov in tehnike dela omogoča optimalno obdelavo površin
  5. po peskanju je površina primerno pripravljena za nanos barve in drugih oblik zaščite (gelcoat, poliester,…).

Primer iz prakse:
Zaradi starosti in poškodb trupa 6 m dolgega plovila se je stranka odločila za temeljito sanacijo. Glede na izkušnje in primere dobrih praks smo se odločili za klasičen postopek peskanja. Uporabili smo naravni peskalni abraziv, s katerim se podlaga (osnovni material-poliester) maksimalno ohrani. V dveh dneh (skupaj z zaščito in pripravo nosilnega podesta) smo iz trupa barke odstranili vse sloje: barve, gelcoat-a ter antifoulinga. Po peskanju je trup plovila optimalno pripravljen za nadaljnjo obdelavo (gelcoat, poliranje…).

Detajl plovila pred peskanjem (levo) in po peskanju (desno)

Zakaj Blast Tehnik?

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PRENESITE KATALOG

Kliknite na spodnji gumb in si poglejte katalog storitev, ki jih ponujamo.

PREBERITE VEČ

Čiščenje s suhim ledom vam omogoča manj zastojev proizvodnje in višjo kvaliteto izdelkov. Postopek je hiter, brez uporabe vode in kemikalij.
POVEČAJTE DODANO VREDNOST VAŠIH INOX IZDELKOV Vaši kupci od vas zahtevajo specifično, kontrolirano in ponovljivo obdelane kose? Želite v enem...
Čiščenje kaloriferjev je najboljša rešitev za vzdrževanje vašega ogrevalnega sistema. S tehnologijo čiščenja s suhim snegom popolnoma brez poškodb očistimo vaše kaloriferje. Na ta način zagotavljamo brezhibno čista satovja in optimalen izkoristek toplotne energije.
Predstavljamo EXTRACTOR 4/6-10.000 HIGH industrijski odpraševalnik (filter). Gre za produkt iz družine IBS Filtracija & Separacija Blast Tehnik. Omogoča učinkovito odsesavanje pri aplikacijah: PRAŠNO LAKIRANJE in TEFLONIZACIJA.
Na podlagi 20 let izkušenj s storitvami peskanja, smo razvili hitromontažni peskalni sistem. Postavimo ga direktno v vašo proizvodnjo, brez dodatnih gradbenih del.
V podjetju Blast Tehnik, za peskanje INOX in Al površin uporabljamo steklene perle. Z njimi ustvarimo estetske in homogene površine brez rjavečih vključkov.

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.