Peskanje na terenu – od 0 do 2864 metrov

Peskanje na terenu

PESKANJE NA TERENU - brez prašenja v okolico

Garantiramo vam najboljši način odstranjevanja BARVE, RJE, NEČISTOČ, ŠKAJE, PLESNI ter pripravo površin na nadaljnjo ANTIKOROZIJSKO ZAŠČITO ali doseganje želene končne strukture površine. Blast Tehnik izvede peskanje na terenu, pri vas, brez dodatnih virov energije. Na terenu izvajamo tudi peskanje jeklenih konstrukcij.

Usposobljene terenske ekipe in visoko-zmogljiva terenska postrojenja so kos tudi največjim objektom.

Prednosti PESKANJA NA TERENU

peskanje na terenu - naše reference:

NAJBOLJŠI PRIMERI OČIŠČENIH POVRŠIN

MOKRO PESKANJE - BREZPRAŠNO PESKANJE

Mokro peskanje ali t.i. wet blasting je unikaten postopek peskanja za uporabo v mestnih jedrih in na območjih kjer prašenje v okolico ni dopustno.

Pri tem odstranimo samo nečistoče (barva, plesen, rja,…) površine pa ostanejo popolnoma nepoškodovane. Še posebej primerno za: odstranjevanje grafitov, čiščenje objektov s statusom kulturne dediščine,…

Peskanje_betona_Blast_Tehnik_kv Peskanje_betona_Blast_Tehnik_kv
peskanje betona

Mobilno peskanje je idealno za obdelavo sten in fasad novogradenj, kot tudi za obnovitvena dela.

Peskanje betona izvajamo po naprej določenih stopnjah obdelave. Na ta način stranka izbere želeno končno strukturo in izgled (fino, srednje, grobo,…). Primerno za odstranjevanje:

odstranjevanje škaj - ODSTRANJEVANJE OKSIDA

Oksidna plast na jeklu predstavlja problem za: strojno obdelavo, varjenje in oprijem barve. Zakaj?

1. Med osnovnim materialom in oksidno plastjo – škajo se namreč tvorijo zračni žepi znotraj katerih se ustvarja rja.

2. Trda oksidna plast (400 HV) zahteva daljši čas obdelave ter povečano obrabo rezilnih in obdelovalnih orodij.

3. Slabša kvaliteta in zmanjšana nosilnost varov v primeru neočiščenih površin.

Z našo tehnologijo odstranimo tudi izjemno TRDE in ŽILAVE obloge. Na ta način omogočimo kvalitetno nadaljnje spajanje – varjenje in optimalen oprijem antikorozijske zaščite.  Izvajamo terensko peskanje z visokim tlakom 12 barov. Z temeljito zaščito delovišča in učinkovitim odsesavanjem (IBS sistemi by Blast Tehnik) preprečujemo prašenje v okolico.

PESKANJE PLOVIL - ZAKAJ PLOVILA POTREBUJEJO PESKANJE?

S postopkom peskanja obdelujemo nova plovila in plovila, ki so v fazi obnove.

Zagotavljamo visoke dnevne kapacitete peskanja, pri tem pa uporabljamo namenske peskalne medije za obdelavo različnih osnovnih materialov – poliester, karbon, aluminij, jeklo,…

Peskanje_Konstrukcij_Blast_Tehnik_01 Peskanje_Konstrukcij_Blast_Tehnik_02
peskanje jeklenih konstrukcij

Ustrezna priprava površin s postopkom peskanja podaljša življenjsko dobo novih konstrukcij in zagotavlja kvalitetno obnovo že obstoječih.

Primeri aplikacij:

Odstranjevanje_Talnih_Označb_01 Odstranjevanje_Talnih_Označb_02
peskanje talnih označb

Zaradi spremembe prometnih režimov, varnostnih ukrepov ali obrabe, je potrebno stare talne označbe odstraniti ter jih nadomestiti z novimi.

Z razliko od konvencionalnih metod (rezkanje/brušenje) omogoča peskanje, ob primerljivi učinkovitost, odstranjevanje brez prašenja v okolico.

peskanje lesa

Peskanje je odličen postopek za obdelavo lesa in lesenih izdelkov. Postopek, je v primerjavi s klasičnim brušenje in krtačenjem izredno hiter in učinkovit. Po peskanju je površina lesa primerna za takojšen nanos zaščitnih premazov. S peskanjem odstranimo:

peskanje cevovodov

Cevovodi različnih velikosti se uporabljajo za transport energentov kot npr. plin, nafta, itd… Večina cevi je neprestano izpostavljenih koroziji, zato potrebujejo najboljšo protikorozijsko zaščito in redno vzdrževanje. 

Naročnikom zagotavljamo vrhunsko izvedbo celotne storitve z namensko razvitimi stroji za avtomatsko in ročno peskanje premerov cevi 19 – 1.500 mm.

Play Video
ALJAŽEV STOLP - RESTAVRATORSKO PESKANJE

Sodelovali smo pri projektu obnove Aljaževega stolpa iz vrha Triglava. Pri tem smo odstranili 18 plasti barve. Osnovni material – pocinkana pločevina in napisi pa so pri tem ostali popolnoma nepoškodovani.

Primeri aplikacij – restavratorsko peskanje:

sanacija rezervoarjev

Peskanje na terenu je terenska rešitev za rezervoarje, ki jih ni mogoče transportirati. Odstranimo rjo in ostale nečistoče – brez kontaminacije okolice. Speskane površine zaščitimo z:

Primeri aplikacij:

Oglejte si še več primerov speskanih površin za različne vrste industrij.

mnenja naših strank

En steber smo brusili cel dan. Takoj smo videli, da to ni pravi pristop, zato smo se odločili za peskanje. Ekipa Blast Tehnik-a nam je s svojim delom prihranila veliko časa in ob dobrem sodelovanju s preostalimi izvajalci vzdrževanja omogočila, da naše žičnice še naprej varno obratujejo.

Princip delovanja

Peskanje je postopek, pri katerem s pomočjo velike kinetične energije izstrelimo (pod visokim tlakom do 14 bar) peskalni medij na površino predmeta peskanja.

Odvisno od osnovnega materiala obdelovancev, vrste zaščite, nadaljnje uporabe in želenega končnega videza (strukture), uporabljamo različne PESKALNE MEDIJE (klik).

standardi kvalitete peskanja ISO 8501-1
Blast Tehnik kapacitete za terensko peskanje

Zakaj Blast Tehnik?

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PREBERITE VEČ

V podjetju, ki se ukvarja z vzdrževanjem in čiščenjem regenerativnih toplotnih oksidatorjev (RTO), se zavedamo pomena hitrega in strokovnega odziva...
ARC metalizacija ustvarja izjemno goste, težke in strupene pline, katere je potrebno v celoti izsesati in iz zraka odstranit vse...
Kako izboljšati odpornost proti praskam pri izdelkih iz nerjavnega jekla? Peskanje inox in alu materialov zagotavlja brezhibno površino izdelkov.
Zagotavljamo vam popolnoma varno in učinkovito čiščenje! BREZ POŠKODB vodil, vreten, motorjev, elektro in pnevmatske napeljave, senzorike... in BREZ RAZSTAVLJANJA...
Industrijski odsesovalni sistemi podjetja Blast Tehnik so namenjeni odsesom na lokaciji ter skrbijo za filtracijo in separacijo.
Čiščenje s suhim ledom je poznano pod več imeni: čiščenje s CO2, čiščenje s suhim snegom, ledeno peskanje in celo...

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.