Peskanje energetskih objektov

Peskanje energetskih objektov

Peskanje energetskih objektov v Sloveniji in po Evropi

Manj časa brez elektrike! Zagotovite si cenejše vzdrževanje, manj zastojev in krajše čase vzdrževalnih del.

Zavedamo se, da je električna energija pomembna za opravljanje vsakodnevnih opravil na delovnem mestu in doma. Z našimi rešitvami za vzdrževanje in obnovo elektroenergetskih naprav ter objektov skrbimo za kakovostno in zanesljivo dobave električne energije.

Sistemi GIS zbiralk – breprašno terensko peskanje z neprevodnimi mediji.

Z različnimi tehnikami peskanja lahko ponudimo rešitve za številne na področju energetike. Uporabljamo klasično peskanje, peskanje z neprevodnimi mediji in čiščenje s suhim ledom – tehniko pa prilagodimo zahtevani rešitvi.

Čiščenje bazena za hrambo hladilne vode – pred čiščenjem (levo), po čiščenju (desno).

Ekipa za peskanje energetskih objektov na terenu

Imamo visoko usposobljeno ekipo za peskanje na terenu, ki je kos tudi najzahtevnejšim čiščenjem in delu v zahtevnih delovnih pogojih (npr. delo na višini, uporaba vrvne tehnike).

Glavna področja uporabe:

  • statorji/rotorji
  • sistemi zbiralk
  • odklopniki
  • generatorji plinskih turbin
  • dekontaminacija radioaktivnosti
  • transformatorji
  • bazeni hladilne vode
Odstranjevanje korozije iz rotorskih plošč – uporaba neprevodnih peskalnih medijev.

Brez čistil in dodatnega orodja, očistimo še tako skrite kotičke in špranje, česar z ročnim delom ni mogoče doseči. Brez težav se očistijo elektro komponente, tesnila, pnevmatski priključki. Ostaja še pomembno dejstvo, da številni občutljivi deli energetskih objektov pri tem niso ogroženi.

Izolatorji visokonapetosnih vodov – pred (levo) in po čiščenju (desno).

Zagotovite si cenejše vzdrževanje, manj zastojev in krajše čase vzdrževalnih del!

Primer iz prakse – peskanje energetskih objektov:

Na naročnikovi visokonapetostni delilni postaji, v sklopu t.i. GIS zbiralk je zaradi neustrezne antikorozijske zaščite prišlo do pojava rje. Na 6-ih enotah smo opravili urgentno sanacijo korozije ter površine ustrezno pripravili za nanos antikorozijske zaščite. Zagotovili smo peskanje brez prašenja v okolico z neprevodnimi peskalnimi mediji. In še najpomembnejše… Življenjska doba naprav na ta način dosega predpisanih 20+ let.

Obdelava GIS zbiralk – pred peskanjem (levo), po peskanju (desno).

Poglej več o peskanju s suhim ledom TUKAJ.

Zakaj Blast Tehnik?

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PRENESITE KATALOG

Kliknite na spodnji gumb in si poglejte katalog storitev, ki jih ponujamo.

PREBERITE VEČ

Čiščenje s suhim ledom vam omogoča manj zastojev proizvodnje in višjo kvaliteto izdelkov. Postopek je hiter, brez uporabe vode in kemikalij.
POVEČAJTE DODANO VREDNOST VAŠIH INOX IZDELKOV Vaši kupci od vas zahtevajo specifično, kontrolirano in ponovljivo obdelane kose? Želite v enem...
Čiščenje kaloriferjev je najboljša rešitev za vzdrževanje vašega ogrevalnega sistema. S tehnologijo čiščenja s suhim snegom popolnoma brez poškodb očistimo vaše kaloriferje. Na ta način zagotavljamo brezhibno čista satovja in optimalen izkoristek toplotne energije.
Predstavljamo EXTRACTOR 4/6-10.000 HIGH industrijski odpraševalnik (filter). Gre za produkt iz družine IBS Filtracija & Separacija Blast Tehnik. Omogoča učinkovito odsesavanje pri aplikacijah: PRAŠNO LAKIRANJE in TEFLONIZACIJA.
Na podlagi 20 let izkušenj s storitvami peskanja, smo razvili hitromontažni peskalni sistem. Postavimo ga direktno v vašo proizvodnjo, brez dodatnih gradbenih del.
V podjetju Blast Tehnik, za peskanje INOX in Al površin uporabljamo steklene perle. Z njimi ustvarimo estetske in homogene površine brez rjavečih vključkov.

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.