Okus po čisti proizvodnji – prehrambena industrija

Okus po čisti proizvodnji – prehrambena industrija

Očistite proizvodnjo, odstranite bakterije in zmanjšajte porabo vode.

Potrebujete hitrejše, učinkovitejše čiščenje? Zmanjšajte porabo vode in energije ter povečajte produktivnost in profit!

Na strojih za proizvodnjo hrane in pijače se intenzivno nabirajo številne nečistoče (maščobe, lepila, ostanki živil,…). Vse to zmanjšuje produktivnost in povečuje kontaminacijo izdelkov. Klasični postopki čiščenja so časovno zamudni. Pri tem se porabi ogromno vode in kemikalij ter časa za demontažo opreme.

Blast Tehnik d.o.o.  je specialist na področju čiščenja proizvodnih linij in opreme za živilsko-prehrambeno industrijo. Zagotavljamo do 80% krajši čas čiščenja, brez vode in kemikalij. Večino postopkov pri strankah učinkovito izvedemo na licu mesta ter brez zamudne demontaže. Čistimo vse vrste opreme za proizvodnjo hrane in pijače. Naši postopki so potrjeni iz strani FDA (Food and Drink Association), agencija FSA (Food Standards Agency) pa je čiščenje s suhim ledom potrdila kot učinkovit postopek za dekontaminacijo z bakterijami Salmonelle, E. coli in Listerie.

Blast Tehnik zagotavlja takojšnje učinke čiščenja (npr. zmanjšamo kontaminacijo z maščobami, plesnijo, vodnim kamnom, ostanki živil,…). To je vaša čista proizvodnja!

Kontaktirajte naše strokovnjake: +386 41 671 002 ali info@blasttehnik.com. Za vas in vaše aplikacije bomo poiskali najboljšo rešitev.

Mešalo za testo, levo: pred čiščenjem, desno: očiščeno.

Glavne prednosti postopkov:

Zaviramo razvoj bakterij

Z uporabo Blast Tehnik čiščenja s suhim ledom močno zmanjšamo porabo vode kar ima zaviralen učinek na razvoj bakterij. Na ta način zmanjšamo količino spor plesni in ostalih mikroorganizmov, ki so prisotni v proizvodnji.

Čista proizvodnja brez demontaže

Čiščenje s suhim ledom je suh postopek čiščenja, saj se ob stiku s površino takoj uplini. Zato lahko transportne trakove, rezalnike kruha, polnilne linije in ostalo proizvodno opremo čistimo direktno – brez demontaže sestavnih delov. Po čiščenju ostane čista in suha površina zato dodatno čiščenje s kemikalijami ni potrebno. Postopek je hkrati povsem neabraziven, zato se pri tem rezila, plastični (teflon) in gumijasti deli ne poškodujejo.

Zmanjšana kontaminacija

Postopek je popolnoma kompatibilen z živilsko-predelovalno industrijo, saj pri čiščenju ni sekundarnih ostankov, ki bi onesnažili izdelke in proizvodnjo. Čista proizvodnja – čiščenje s suhim ledom na ta način tudi zmanjšuje številčnost salmonele, E. Coli in ostalih bakterij.

Manj zastojev – učinkovitejša proizvodnja

Blas Tehnik očisti proizvodno opremo brez demontaže in dodatnih obremenitev za proizvodni proces. S tem se močno zmanjša čas zastojev v proizvodnji in zniža strošek dela.

Manj sekundarnih ostankov

Suhi led se pri čiščenju takoj uplini, zato za seboj ne pušča sekundarnega ostanka. Tako zmanjšamo potrebe po klasičnem postopku čiščenja, uporabo nevarnih kemikalij in stroškov odpadni voda.

Dovolj varno tudi za elektroniko

Čistimo s popolnoma suhim in električno neprevodnim, negorljivim in eksplozijsko varnim postopkom. Zagotavljamo učinkovito storitev čiščenja tudi za najobčutljivejše komponente kot so senzorji, stikala, elektro-omare, hladilna rebra,…

Kako poteka naša storitev? Ponovno čista proizvodnja!

Vso opremo in material pripeljemo s seboj. Stranka nam omogoči le prost dostop, električni priklop in komprimiran zrak (po potrebi poskrbimo za lasten vir komprimiranega zraka – mobilni dizel / elektro kompresorji). Na lokaciji čiščenja poskrbimo za zaščito ter sprotno odsesavanje in filtracijo (proizvodnja v neposredni bližini lahko obratuje). Naše usposobljene terenske ekipe poskrbijo za učinkovito čiščenje. Po čiščenju pospravimo za seboj in z zadovoljnimi strankami zaključimo delo.

Nekaj besed o suhem ledu:

Pomeni čiščenje brez vode, pri čemer uporabljamo zrna ogljikovega dioksida (CO2 pri -78°C). Učinek čiščenja temelji na treh (3) fizikalnih lastnostih suhega ledu:

  • hitra podhladitev površine (učinek podhladitve – t.i. “kriošok”),
  • nizka temperatura povzroči napetosti med nečistočo in površino ter tako zrahlja in razpoka nečistočo,
  • ob udarjanju zrn ob površino se ta spremenijo v plin (sublimacija). Prostornina plina se pri tem 800-krat poveča (ekspandira) in na ta način uniči že zrahljano nečistočo.

Pokličite nas, preverite naše reference in si zagotovite brezplačen ogled.

info@blasttehnik.com

041 671 002

Kaj vse lahko očistimo v živilsko-predelovalni industriji?

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PREBERITE VEČ

Desetletja terenskih izkušenj nam je omogočilo nadgraditi VRHUNSKI stroj za čiščenje s suhim ledom PO MERI UPORABNIKA.
Načrtovanje preventivnih izklopov je stroškovno učinkoviteje in varneje. Nenačrtovani izpadi proizvodnje se namreč zgodijo ob neprimernem času, povzročijo dolgotrajne zastoje, visoke stroške in pogosto zahtevajo menjavo opreme.
Na 64. Mednarodnem sejmu tehnike v Beogradu smo predstavili novosti na področju obdelave površin. Laser za lasersko čiščenje, Di-Power za čiščenje s suhim ledom in IBS za najbolj učinkovito filtracijo in separacijo.
Predstavili se bomo na Mednarodnem sejmu BIAM & ZAVARIVANJE v Zagrebu, Hrvaška. Obiščite nas med 26.–29. aprilom 2022 (10 - 18h) v hali 8A, na razstavnem prostoru 30.
Odsesovalni sistemi IBS podjetja Blast Tehnik so primerni za odsesovanje različnih medijev (prah, vnetljiv prah, oljne pare, dim...). Odsesovalni sistemi IBS se lahko montirajo v nove, kot tudi obstoječe proizvodne linije.
Rešitve za periodično in generalno vzdrževanje RTO & RCO sistemov. "0" emisij in optimalen izkoristek energije. Vzdrževanje RTO sistemov nudimo skoraj po vsej Evropi!

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.