Napredno industrijsko čiščenje s suhim ledom

Čiščenje s suhim ledom, znano tudi kot suho ledeno čiščenje, čiščenje s CO2, CO2 peskanje ali ledeno peskanje, predstavlja inovativno tehnologijo, ki se je že zelo dobro uveljavila v industrijskem čiščenju.
 
Industrijsko čiščenje s suhim ledom je učinkovit in okolju prijazen način čiščenja, ki omogoča podjetjem povečanje proizvodne učinkovitosti in kakovosti, hkrati pa zmanjšuje vpliv na okolje.

Osnovna ideja ledenega peskanja je preprosta, a učinkovita. Namesto uporabe trdih abrazivnih medijev, kot so pesek ali plastične kroglice, se uporablja suhi led v obliki majhnih granul. Te granule suhega ledu se pospešijo v stisnjenem zračnem toku in nato usmerijo proti površini, ki jo je treba očistiti ali pripraviti za nadaljno obdelavo.

Kako deluje čiščenje s suhim ledom/peskanje z ledom?

Pilule suhega ledu se gibljejo z nadzvočno hitrostjo, ob udarcu ob površino se ustvarijo mikro-eksplozije. Te eksplozije delujejo kot mikroskopske detonacije, ki povzročijo, da se neželena snov (kot so maščoba, olje, barva, lepila, umazanija in celo rja) loči od osnovnega materiala. Rezultat je povsem čista površina.

Prednosti ledenega peskanja

Postopek ne ustvarja sekundarnih odpadkov, saj suhi led po uporabi preprosto izhlapi. To zmanjšuje potrebo po odstranjevanju in ravnanju z odpadki. Poleg tega je suhi led neabraziven, kar pomeni, da ne povzroča poškodb površin, kot to velikokrat počnejo trdi abrazivni mediji.

Za industrije, ki si prizadevajo za izboljšanje svojih proizvodnih procesov, zmanjšanje časa za čiščenje in izboljšanje končnega izdelka, je čiščenje s CO2 nedvomno vredno razmisleka. Gre za čistilno tehniko, ki ne samo zmanjšuje stroške, ampak tudi pozitivno prispeva k trajnostni prihodnosti.

V kolikor želite izvedeti več o ledenem peskanju in kako bi lahko koristil vašemu podjetju, se obrnite na nas. Naša ekipa strokovnjakov je pripravljena na sodelovanje pri vaših specifičnih izzivih in vam pomagati doseči najvišje standarde kakovosti in učinkovitosti.

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PREBERITE VEČ

V podjetju, ki se ukvarja z vzdrževanjem in čiščenjem regenerativnih toplotnih oksidatorjev (RTO), se zavedamo pomena hitrega in strokovnega odziva...
ARC metalizacija ustvarja izjemno goste, težke in strupene pline, katere je potrebno v celoti izsesati in iz zraka odstranit vse...
Kako izboljšati odpornost proti praskam pri izdelkih iz nerjavnega jekla? Peskanje inox in alu materialov zagotavlja brezhibno površino izdelkov.
Zagotavljamo vam popolnoma varno in učinkovito čiščenje! BREZ POŠKODB vodil, vreten, motorjev, elektro in pnevmatske napeljave, senzorike... in BREZ RAZSTAVLJANJA...
Industrijski odsesovalni sistemi podjetja Blast Tehnik so namenjeni odsesom na lokaciji ter skrbijo za filtracijo in separacijo.
Hitromontažna komora za peskanje BLAST HUB podjetja Blast Tehnik. Prilagodljiva vašim potrebam, robustna, za notranjo in zunanjo postavitev ter za...

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.