Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom

ZNIŽAJTE STROŠKE OGREVANJA - ČIŠČENJE KALORIFERJEV

Pričakovani dvigi cen energentov so številna podjetja že prisilili v vzdrževanje naprav za ogrevanje. Kako pa se na dvig cen energentov pripravljate v vašem podjetju?

VIDEO: OGLEJTE SI NAJBOLJŠE PRIMERE ČIŠČENJA KALORIFERJEV

Play Video

Čeprav ste začeli z ogrevanjem vaših proizvodnih prostorov je vašim zaposlenim še vedno hladno? Glavni razlog za neučinkovito ogrevanje je omenjena trdovratna umazanija, ki se nabira na grelnih satovjih in omejuje pretočnost zraka skozi kalorifer. Zato je čiščenje kaloriferjev s suhim snegom idealna rešitev.

Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom lahko kar do 40% zniža vaše stroške ogrevanja. S suhim snegom ne poškodujemo kaloriferjev in hkrati 100% očistimo nečistoče, ki izolirajo grelna rebra in so vzrok vaših vedno višjih stroškov ogrevanja.

ČIŠČENJE KALORIFERJEV S SUHIM SNEGOM

Prednosti proti ostalim tehnologijam čiščenja:

Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom
Primer industrijskega okolja z visoko prisotnostjo nečistoč in s tem obremenjenim ogrevalnim sistemom.
PREPREČITE NASTANEK POŽARA

Kaloriferji oz. toplotni izmenjevalci so pogosta rešitev ogrevanja v prostorih kot so npr. industrijske hale, obrtne delavnice ali skladišča. Vendar, da ohranijo svoje optimalne funkcije skozi vse kurilne sezone, jih je potrebno čistiti najmanj vsake 3 leta.

Na ta način znatno pripomoremo k boljšemu izkoristku toplotne energije. Istočasno pa s tem omogočimo varne delovne razmere, saj plasti nečistoč na grelnih telesih predstavljajo potencialno nevarnost za nastanek požara.

Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom popolnoma zamaščenega satovja. Primerjava: pred čiščenjem (levo) in po čiščenju (desno).
ŽELITE VEČ INFORMACIJ O ČIŠČENJU KALORIFERJEV?

PRENESI KATALOG

Predstavljamo primere očiščenih kaloriferjev. Nekaj smo jih posneli s termovizijsko kamero. Na podlagi posnetkov pred in po čiščenju je vidna očitna razlika toplotnega izkoristka kaloriferjev.

Utrinek čiščenja kaloriferja na lokaciji naročnika.
Termovizijski posnetek propustnosti toplote

Posnetek satovja s termovizijsko kamero, kjer je jasno vidna razlika o propustnosti grelnih reber pred in po čiščenju s suhim snegom.

KAKO DELUJE ČIŠČENJE S SUHIM SNEGOM?

Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom poteka na lokaciji naročnika z napravami, ki med svojim delovanjem suhi led spreminjajo v suhi sneg.

Razlika med suhim ledom in suhim snegom je v sami velikosti medija. Suhi led v obliki peletov, granulacije 1,7 do 3 mm se uporablja za čiščenje najbolj trdovratne umazanije.

Za čiščenje zahtevnejših in občutljivejših površin, pa uporabimo drobljeni suhi led oz. suhi sneg. Suhi sneg z granulacijo od 0,2 do 1,6 mm, nam v našem primeru tako omogoča čiščenje globoko v režah satovja.

Shematski prikaz sistema za čiščenje toplotnih izmenjevalnikov-kaloriferjev s suhim snegom.
UČINKOVITO ČISTIMO NAJOBČUTLJIVEJŠE ELEMENTE KOT SO:
Očiščen kalorifer s potrdilom.
Kaj o nas pravijo stranke?

Kurilna sezona je pokazala, da so bila naša pričakovanja popolnoma upravičena! Vsi očiščeni izmenjevalci oz. kaloriferji sedaj zelo dobro delujejo, kar pomeni, da je izmenjava toplote voda – zrak na satju dobra in strošek čiščenja upravičen.​

Galerija: Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom

Morda bi čiščenje kaloriferjev zanimalo vaše sodelavce ali poslovne partnerje. Delite vsebino:

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print
Primeri - čiščenje s suhim ledom v industriji:

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PREBERITE VEČ

V podjetju, ki se ukvarja z vzdrževanjem in čiščenjem regenerativnih toplotnih oksidatorjev (RTO), se zavedamo pomena hitrega in strokovnega odziva...
ARC metalizacija ustvarja izjemno goste, težke in strupene pline, katere je potrebno v celoti izsesati in iz zraka odstranit vse...
Kako izboljšati odpornost proti praskam pri izdelkih iz nerjavnega jekla? Peskanje inox in alu materialov zagotavlja brezhibno površino izdelkov.
Zagotavljamo vam popolnoma varno in učinkovito čiščenje! BREZ POŠKODB vodil, vreten, motorjev, elektro in pnevmatske napeljave, senzorike... in BREZ RAZSTAVLJANJA...
Industrijski odsesovalni sistemi podjetja Blast Tehnik so namenjeni odsesom na lokaciji ter skrbijo za filtracijo in separacijo.
Čiščenje s suhim ledom je poznano pod več imeni: čiščenje s CO2, čiščenje s suhim snegom, ledeno peskanje in celo...

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.