Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom

Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom
Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom

ZNIŽAJTE STROŠKE OGREVANJA – ČIŠČENJE KALORIFERJEV

Čeprav ste začeli z ogrevanjem vaših proizvodnih prostorov je vašim zaposlenim še vedno hladno? Glavni razlog za neučinkovito ogrevanje je omenjena trdovratna umazanija, ki se nabira na grelnih satovjih in omejuje pretočnost zraka skozi kalorifer. Zato je čiščenje kaloriferjev s suhim snegom idealna rešitev.

Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom lahko kar do 40% zniža vaše stroške ogrevanja. S suhim snegom ne poškodujemo kaloriferjev in hkrati 100% očistimo nečistoče, ki izolirajo grelna rebra in so vzrok vaših vedno višjih stroškov ogrevanja.

VIDEO: OGLEJTE SI NAJBOLJŠE PRIMERE ČIŠČENJA KALORIFERJEV

Play Video

PREDNOSTI ČIŠČENJA KALORIFERJEV S SUHIM SNEGOM PRED OSTALIMI TEHNOLOGIJAMI:

  • demontaža toplotnih izmenjevalcev/kaloriferjev ni potrebna,
  • postopek je neabraziven, zato ne poškoduje grelnih reber,
  • ne povzroča dodatne umazanije v objektu, na opremi, v proizvodnji ali sekundarnih odpadkov (voda, čistila),
  • ne moti vašega proizvodnega procesa.
Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom
Primer industrijskega okolja z visoko prisotnostjo nečistoč in s tem obremenjenim ogrevalnim sistemom.

PREPREČITE NASTANEK POŽARA

Kaloriferji oz. toplotni izmenjevalci so pogosta rešitev ogrevanja v prostorih kot so npr. industrijske hale, obrtne delavnice ali skladišča. Vendar, da ohranijo svoje optimalne funkcije skozi vse kurilne sezone, jih je potrebno čistiti najmanj vsake 3 leta.

Na ta način znatno pripomoremo k boljšemu izkoristku toplotne energije. Istočasno pa s tem omogočimo varne delovne razmere, saj plasti nečistoč na grelnih telesih predstavljajo potencialno nevarnost za nastanek požara.

Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom popolnoma zamaščenega satovja. Primerjava: pred čiščenjem (levo) in po čiščenju (desno).

ŽELITE VEČ INFORMACIJ O ČIŠČENJU KALORIFERJEV?

PRENESI KATALOG

Predstavljamo primere očiščenih kaloriferjev. Nekaj smo jih posneli s termovizijsko kamero. Na podlagi posnetkov pred in po čiščenju je vidna očitna razlika toplotnega izkoristka kaloriferjev.

Utrinek čiščenja kaloriferja na lokaciji naročnika.

KAKO DELUJE ČIŠČENJE S SUHIM SNEGOM?

Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom poteka na lokaciji naročnika z napravami, ki med svojim delovanjem suhi led spreminjajo v suhi sneg. Razlika med suhim ledom in suhim snegom je v sami velikosti medija. Suhi led v obliki peletov, granulacije 1,7 do 3 mm se uporablja za čiščenje najbolj trdovratne umazanije. Za čiščenje zahtevnejših in občutljivejših površin, pa uporabimo drobljeni suhi led oz. suhi sneg. Suhi sneg z granulacija od 0,2 do 1,6 mm, nam v našem primeru tako omogoča čiščenje globoko v režah satovja.

Shematski prikaz sistema za čiščenje toplotnih izmenjevalnikov-kaloriferjev s suhim snegom.

UČINKOVITO ČISTIMO NAJOBČUTLJIVEJŠE ELEMENTE KOT SO:

  • vse vrste toplotnih izmenjevalnikov
  • hladilni sistemi kompresorskih postaj
  • grelne enote z ventilatorji – “kaloriferji”
  • hladilni stolpi
  • grelne spirale/satovja, radiatorji
Očiščen kalorifer s potrdilom.

KAJ PRAVIJO STRANKE?

Kurilna sezona je pokazala, da so bila naša pričakovanja popolnoma upravičena! Vsi očiščeni izmenjevalci oz. kaloriferji sedaj zelo dobro delujejo, kar pomeni, da je izmenjava toplote voda – zrak na satju dobra in strošek čiščenja upravičen.
Peter Bőhm
Slovenske železnice

Galerija: Čiščenje kaloriferjev s suhim snegom

Morda bi čiščenje kaloriferjev zanimalo vaše sodelavce ali poslovne partnerje. Delite vsebino:

Facebook
LinkedIn

Oglejte si več primerov čiščenja s suhim ledom v industriji:

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PREBERITE VEČ

Predstavili se bomo na Mednarodnem sejmu BIAM & ZAVARIVANJE v Zagrebu, Hrvaška. Obiščite nas med 26.–29. aprilom 2022 (10 - 18h) v hali 8A, na razstavnem prostoru 30.
Odsesovalni sistemi IBS podjetja Blast Tehnik so primerni za odsesovanje različnih medijev (prah, vnetljiv prah, oljne pare, dim...). Odsesovalni sistemi IBS se lahko montirajo v nove, kot tudi obstoječe proizvodne linije.
Rešitve za periodično in generalno vzdrževanje RTO & RCO sistemov. "0" emisij in optimalen izkoristek energije. Vzdrževanje RTO sistemov nudimo skoraj po vsej Evropi!
Peskanje na terenu je vsestranska in učinkovita tehnologija površinske obdelave za odstranjevanje barve, rje, nečistoč ter pripravo površin na nadaljnjo antikorozijsko zaščito (barvanje, cinkanje, metalizacija, gumiranje,...) ali doseganje želene končne strukture.
Čiščenje s suhim ledom vam omogoča manj zastojev proizvodnje in višjo kvaliteto izdelkov. Postopek je hiter, brez uporabe vode in kemikalij.
Predstavljamo EXTRACTOR 4/6-10.000 HIGH industrijski odpraševalnik (filter). Gre za produkt iz družine IBS Filtracija & Separacija Blast Tehnik. Omogoča učinkovito odsesavanje pri aplikacijah: PRAŠNO LAKIRANJE in TEFLONIZACIJA.

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.