Čiščenje elektronskih komponent s suhim snegom

Stopnja odpovedi električne opreme je trikrat višja za elektronske komponente, ki niso del načrtovanega programa preventivnega vzdrževanja.

V industrijskih okoljih sta najpogostejša krivca za to prah in umazanija iz proizvodnega procesa, ki se nabirata na elektronskih komponentah in povzročita izpad ali odpoved električne opreme. Delež nečistoč prispevata vlaga (povzroči rjo, oksidacijo in korozijo) in mrčes. V podjetju Blast Tehnik za vas izvajamo čiščenje elektronskih komponent s suhim snegom.

Zato je stroškovno učinkovitejše in varnejše načrtovati izklope za preventivne ukrepe, kot da se nenačrtovani izpad proizvodnje zgodi ob najbolj neprimernem času. Ta lahko povzroči dolgotrajne zastoje, v večjem številu primerov tudi menjavo opreme.

Prah, ki se nabira na elektronskih komponentah, namreč ob pregrevanju povzroči nepopravljivo škodo na vezju. Poveča pa se tudi možnost za nastanek požara, električnega udara ali iskrenja (ang. arc flash).

Zato je izbira pravilne metode čiščenja izrednega pomena. Napačne metode čiščenja lahko dodatno poškodujejo opremo in se izkažejo za zelo neekonomične.

Čiščenje elektronskih komponent s suhim snegom je ena izmed najbolj učinkovitih načinov čiščenja v vsaki industrijski panogi. Ker za potrebe čiščenja ni potrebno razstavljati vezij in elektronskih komponent, se čas čiščenja močno zmanjša. Sam proces čiščenja je okolju prijazen, brez sekundarnih odpadkov in varen za vse elektronske komponente.

Nudimo vam preventivno vzdrževanje celotne električne opreme s čiščenjem s suhim snegom. S tem boste poskrbeli za čistejšo, učinkovitejšo in varnejšo proizvodnjo, saj čiščenje s suhim snegom:

  • prihrani pri opremi in stroških, povezanih z zamenjavo ob izpadu proizvodnje;
  • preprečuje možnost nastanka požara, zmanjšuje nevarnost električnega udara in iskrenja (ang. arc flash);
  • čiščenje poteka brez poškodb elektronskih komponent in vezij (tudi najbolj občutljivih);
  • preprečuje napake v električnih vezjih, ter s tem zmanjša tudi stroške upravljanja;
  • ni potrebe po razstavljanju elektronike, elektronskih komponent, električnih omar;
  • 100% ekološko in varno;

Za več informacij in izdelavo ponudbe smo vam na voljo na [email protected] ali preko telefona na številki 041 671 002.

ciscenje s suhim snegom - elektronska vezja - prej_logo ciscenje s suhim snegom - elektronska vezja - potem_logo

NAŠE STORITVE

VAS ZANIMA VEČ?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje.

BODITE PRVI!

Prijavite se na naše novice in prehitite konkurenco z najnovejšimi informacijami o obdelavi površin.

PREBERITE VEČ

V podjetju, ki se ukvarja z vzdrževanjem in čiščenjem regenerativnih toplotnih oksidatorjev (RTO), se zavedamo pomena hitrega in strokovnega odziva...
ARC metalizacija ustvarja izjemno goste, težke in strupene pline, katere je potrebno v celoti izsesati in iz zraka odstranit vse...
Kako izboljšati odpornost proti praskam pri izdelkih iz nerjavnega jekla? Peskanje inox in alu materialov zagotavlja brezhibno površino izdelkov.
Zagotavljamo vam popolnoma varno in učinkovito čiščenje! BREZ POŠKODB vodil, vreten, motorjev, elektro in pnevmatske napeljave, senzorike... in BREZ RAZSTAVLJANJA...
Industrijski odsesovalni sistemi podjetja Blast Tehnik so namenjeni odsesom na lokaciji ter skrbijo za filtracijo in separacijo.
Čiščenje s suhim ledom je poznano pod več imeni: čiščenje s CO2, čiščenje s suhim snegom, ledeno peskanje in celo...

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.