Jekleni sekanci

Izbira primernih abrazivnih medijev je poglavitnega pomena za učinkovito peskanje. S pravo izbiro boste znatno zmanjšali stroške porabe abrazivov in zagotovili daljšo življenjsko dobo vaše peskalne opreme.

Trdnost abraziva

0

8 - 9 Mohs

12

OBLIKA ostra

PAKIRANJEvreča

Oddaj povpraševanje

Značilnosti in prednosti

  • jekleni sekanci so primerni za agresivno čiščenje in peskanje
  • uporablja se za doseganje hrapavosti in matiranje površin
  • uporablja se za čiščenje rje, vodnega kamna, barve in drugih nečistoč z jeklenih in kovinskih površin
  • uporablja se za pripravo površine pred nadaljnjo obdelavo (barvanje, emajliranje, cinkanje, metalizacija)
  • jekleni sekanci imajo dolgo življenjsko dobo saj so primerni za večkratno uporabo
  • malo se praši

Različne trdote jeklenih sekancev

  • GH jekleni sekanci imajo trdoto 60 HRc in so priporočljivi za peskanje s stisnjenim zrakom. Zaradi izjemnih abrazivnih lastnosti zagotavlja optimalne hrapave profile, kar je osnova za kakovostno površinsko zaščito. Granule med peskanjem ohranijo prvotno ostro obliko.
  • GM jekleni sekanci imajo trdoto 52 – 56 HRc. Primerni so za pripravo površin z visokimi zahtevami glede čistoče in hrapavosti (emajliranje, metalizacija). Granule med peskanjem izgubijo svojo ostro obliko.
  • GN jekleni sekanci imajo trdoto 48 – 52 HRc. Primerni so za pripravo površin pred barvanjem, za odstranjevanje vodnega kamna in odstranjevanje livarskega peska. Granule v postopku peskanja postanejo krožne.

Trdota: GH = min 700 HV, GM = 550-620 HV, GN = 480-550 HV

Razpoložljive velikosti zrn v mikronih in milimetrih
G 12 1700 µg 1,70 mm
G 14 1400 µg 1,40 mm
G 16 1200 µg 1,2 mm
G 18 1000 µg 1,0 mm
G 25 700 µg 0,70 mm
G 40  400 µg 0,40 mm
G 50 300 µg 0,30 mm
G 80 200 µg 0,20 mm
G120 100 µg 0,10 mm
Kemična sestava
C 0,85 – 1,20 %
Mn 0,60 – 1,2 %
Si min 0,40 %
S max 0,05 %
P max 0,05 %

Peskalni mediji

Še vedno iščete primeren peskalni medij?

Pojdite nazaj na seznam peskalnih medijev in izberite medij, ki vam ustreza.

Da vam lahko zagotovimo zanimiv obisk, na spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z njihovo uporabo, več o njih pa si lahko preberete tukaj.