Jekleni sekanci
Izbira primernih abrazivnih medijev je poglavitnega pomena za učinkovito peskanje. S pravo izbiro boste znatno zmanjšali stroške porabe abrazivov in zagotovili daljšo življenjsko dobo vaše peskalne opreme.
Trdnost abraziva
0
8 - 9 Mohs
12
OBLIKA ostra
PAKIRANJEvreča
Oddaj povpraševanje
Značilnosti in prednosti
- jekleni sekanci so primerni za agresivno čiščenje in peskanje
- uporablja se za doseganje hrapavosti in matiranje površin
- uporablja se za čiščenje rje, vodnega kamna, barve in drugih nečistoč z jeklenih in kovinskih površin
- uporablja se za pripravo površine pred nadaljnjo obdelavo (barvanje, emajliranje, cinkanje, metalizacija)
- jekleni sekanci imajo dolgo življenjsko dobo saj so primerni za večkratno uporabo
- malo se praši
Različne trdote jeklenih sekancev
- GH jekleni sekanci imajo trdoto 60 HRc in so priporočljivi za peskanje s stisnjenim zrakom. Zaradi izjemnih abrazivnih lastnosti zagotavlja optimalne hrapave profile, kar je osnova za kakovostno površinsko zaščito. Granule med peskanjem ohranijo prvotno ostro obliko.
- GM jekleni sekanci imajo trdoto 52 – 56 HRc. Primerni so za pripravo površin z visokimi zahtevami glede čistoče in hrapavosti (emajliranje, metalizacija). Granule med peskanjem izgubijo svojo ostro obliko.
- GN jekleni sekanci imajo trdoto 48 – 52 HRc. Primerni so za pripravo površin pred barvanjem, za odstranjevanje vodnega kamna in odstranjevanje livarskega peska. Granule v postopku peskanja postanejo krožne.
Trdota: GH = min 700 HV, GM = 550-620 HV, GN = 480-550 HV
Razpoložljive velikosti zrn v mikronih in milimetrih
G 12 | 1700 µg | 1,70 mm |
G 14 | 1400 µg | 1,40 mm |
G 16 | 1200 µg | 1,2 mm |
G 18 | 1000 µg | 1,0 mm |
G 25 | 700 µg | 0,70 mm |
G 40 | 400 µg | 0,40 mm |
G 50 | 300 µg | 0,30 mm |
G 80 | 200 µg | 0,20 mm |
G120 | 100 µg | 0,10 mm |
Kemična sestava
C | 0,85 – 1,20 % |
Mn | 0,60 – 1,2 % |
Si | min 0,40 % |
S | max 0,05 % |
P | max 0,05 % |
Peskalni mediji
Še vedno iščete primeren peskalni medij?
Pojdite nazaj na seznam peskalnih medijev in izberite medij, ki vam ustreza.